събота, 29 август 2015 г.

Ако искате да забогатеете, не забравяйте тези неща


Няма сигурен път към богатството, но има неща, които със сигурност могат да увеличат шансовете ни за натрупване на такова, пише Huffington Post. Ако искаме да натрупаме състояние, са нужни баланс, планиране и цели. Ето какво още трябва да знаем:

1. Трябва да инвестираме. Да, има и други начини за забогатяване, но това е най-масовият. Мнозинството милиардери в списъка на Forbes са се превърнали в такива, благодарение на инвестиции. Те не са работили за пари, а са накарали парите да работят за тях.

2. Трябва да започнем сега. Колкото по-рано инвестираме (стартираме нещо), толкова по-голямо състояние имаме шанс да натрупаме с течение на годините. Същото се отнася и за професионалното ни развитие. Колкото по-рано започнем да развиваме уменията си, толкова по-подготвени ще бъдем в бъдеще.

3. Печеленето на пари не е лека работа. Богатите хора работят здраво и почиват малко, макар и това често да не се забелязва от масата. Неотдавна Wall Street Journal публикува проучване, според което хората, които печелят над 100 000 долара годишно използва по-малко от една пета от времето си за отдих.
Не тайна и, че работният ден на едни от най-богатите и успели хора в света, започва много по-рано от обичайното.

4. Харчим прекалено много. Колкото повече харчим, толкова по-малко можем да инвестираме и съответно толкова по-малки са шансове ни да увеличим богатството си.

5. Трябва да търсим начини как да изкараме повече, а не как да харчим по-малко (фокусът трябва да е върху ръста на приходите, а не върху свиването на разходите). Пестенето има смисъл, само ако е с някаква цел, т.е. спестените пари бъдат вложени в нещо, което може да подобри живота ни. Пестенето никога няма да има толкова огромно въздействие върху живота ни, както изкарването на повече пари. И помнете – сумата, която можем да спестим винаги има лимит, но не и тази, която можем да спечелим.

6. Колкото и голямо богатство да сме натрупали, трябва да продължим да ценим парите. Тук става въпрос да се въздържаме от неразумни и екстравагантни харчове, които само демонстрират нашето състояние. Най-важното е да харчим парите си за неща, които ни правят щастливи, а не, за да демонстрираме, че можем да си ги позволим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар