понеделник, 22 февруари 2016 г.

Съветите на Алекса фон Тобел

     Алекса фон Тобел е основател на стартъп, най-добре продаващият се автор на изданието New York Times и съветник на президента по отношение на глобалното предприемачество. И тя има един прост съвет към предприемачите - „Намерете си ментор!“.
     Фон Тобел, е изпълнителен директор на LearnVest, компания за финансово планиране, която продава за над 250 милиона долара. В интервю за изданието Business Insider младият предприемач споделя как намира своите ментори. „Как започнах? Процесът стартира просто с това да съм отворена към средата, в която се намирам и да забелязвам важните неща“, коментира фон Тобел. Когато срещне човек, с който си пасва (ментор), тя се опитва да направи много лесна комуникацията и бъдещите срещи с него. При желание да се срещне с ментора си, обикновена фон Тобел подхожда така: „Дали имаш случайно 15 минути? Ще ти донеса кафе, където ти е удобно да се срещнем, имам само три въпроса“. Младият предприемач коментира, че веднъж намерила своя ментор, тя успява да го ангажира емоционално с нейната компания и проблемите, пред които е изправена.
      Мисията на LearnVest е да направи финансовото планиране достъпно за всеки и да подпомогне 50-те милиона американци с нужда за изготвяне на финансови планове, за да подсигурят старините си. „Най-добрите ми ментори в момента са ми като втори родители в много отношения“, коментира фон Тобел. „Те влагат страст в това да ни помогнат да победим“. Не очаквайте обаче отношенията с менторите ви винаги да са „по мед и масло“, коментира още предприемачът. Менторите са тези, които ще са критични и винаги ще ви посочват полетата, където можете да подобрите представянето си.
      „Смятам, че трябва да намерите един или двама, или трима души, които ще са честни с вас и ще ви карат да опитвате по-усилено“, смята фон Тобел. Ключът към успеха в отношенията ви с ментора ви е да сте склонни да приемате критика. Трябва да им благодарите, че ви казват нещата, в които да станете по-добри, смята още младият предприемач.


Алекса фон Тобел е основател на стартъп, най-добре продаващият се автор на изданието New York Times и съветник на президента по отношение на глобалното предприемачество. И тя има един прост съвет към предприемачите - „Намерете си ментор!“. Вижте още: Стартъпи с бъдеще през тази година Фон Тобел, е изпълнителен директор на LearnVest, компания за финансово планиране, която продава за над 250 милиона долара. В интервю за изданието Business Insider младият предприемач споделя как намира своите ментори. „Как започнах? Процесът стартира просто с това да съм отворена към средата, в която се намирам и да забелязвам важните неща“, коментира фон Тобел. Когато срещне човек, с който си пасва (ментор), тя се опитва да направи много лесна комуникацията и бъдещите срещи с него. При желание да се срещне с ментора си, обикновена фон Тобел подхожда така: „Дали имаш случайно 15 минути? Ще ти донеса кафе, където ти е удобно да се срещнем, имам само три въпроса“. Младият предприемач коментира, че веднъж намерила своя ментор, тя успява да го ангажира емоционално с нейната компания и проблемите, пред които е изправена. Мисията на LearnVest е да направи финансовото планиране достъпно за всеки и да подпомогне 50-те милиона американци с нужда за изготвяне на финансови планове, за да подсигурят старините си. „Най-добрите ми ментори в момента са ми като втори родители в много отношения“, коментира фон Тобел. „Те влагат страст в това да ни помогнат да победим“. Не очаквайте обаче отношенията с менторите ви винаги да са „по мед и масло“, коментира още предприемачът. Менторите са тези, които ще са критични и винаги ще ви посочват полетата, където можете да подобрите представянето си. „Смятам, че трябва да намерите един или двама, или трима души, които ще са честни с вас и ще ви карат да опитвате по-усилено“, смята фон Тобел. Ключът към успеха в отношенията ви с ментора ви е да сте склонни да приемате критика. Трябва да им благодарите, че ви казват нещата, в които да станете по-добри, смята още младият предприемач.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/32-godishna-dama,-prodala-biznes-za-250-miliona-dolara,-suvetva/nid-148374.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар