събота, 12 май 2012 г.

Пътят към богатството - Обобщение


                                                       ПЪТЯТ КЪМ БОГАТСТВОТО

 1. Да не мислиш и  действаш като бедните и глупави хора. Да не следваш съвети от бедни хора. - най-важното, което можем да направим за бедните е да не бъдем един от тях.
 2. Да започнеш да мислиш, говориш и действаш като богат човек. /Тайната/ - човек се превръща в това, за което мисли по цял ден. Мислите стават неща!
 3. Да разбереш четерите потока на парите. - за човешкият манталитет и ценностна система относно парите и четерите квадранта от които хората печелят парите си.
 4. Да разбереш разликата между лош приход и добър приход. - за силата на данъците да те държат в бедност.
 5. Да разбереш разликата между лош кредит и добър кредит. - за силата на лихвите да заробват хората до края на живота им и за умението да се използва кредита като финансов лост.
 6. Да разбереш какво е лост и как се използва? - разбиване на мита че " за да правиш пари са нужни пари." За важноста от използването на финансов лост при изграждането на активи.
 7. Да разбереш какво е актив и пасив? - богатите цял живот купуват активи и стават все по-богати, бедните и средната класа цял живот купуват пасиви, като ги мислят за активи и стават все по бедни.
 8. Да  водиш редовно финансовите си отчети и да поставиш под контрол парите и живота си.- за силата на контрола върху парите.
 9. Да бъдеш смел и да действаш за създаването на активи. - смелите си имат всичко. За силата на идеите и волята да ги осъществяваме.
 10. Да превърнеш живота си в приключение и да живееш свободно. - как да не бъдем евтини богаташи. Човек работи за да живее, а не живее за да работи.
 11. Да бъдеш благодарен за предоставеното ти богатсво и да правиш добрини. - няма милионер по света, който да не прави благотворителност. За необходимоста да връщаме част от придобитото богатство. "Дай , за да получиш!"- Библията
 12. Да оставиш на поколенията след себе си знание за финансова грамотност и стабилна финансова основа, за да не се налага за започват от нулата отново и отново. - за нуждата на нашите деца от финансова грамотност за да управляват и увеличават наследените капитали и активи. За необходимоста да оставим след себе си финансово свободно потомство.
    Приятно пътуване !                   
и помнете: Най-голямата награда за един бъдещ милионер не е богатсрвото му. Наградата се състои в личността, която ще бъде изградена.  - Джим Рон
                                                                                                         Андреян Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар