сряда, 16 май 2012 г.

Упоритостта и решимостта са всемогъщи



















        " Упоритостта и решимостта са всемогъщи"  Това са основните качества за успехът. Да си припомним 10 000-те опита на Томас Едисон за изобретяването на електрическата крушка. Самият той казва за това: "Не съм се провалил. Аз просто открих 10 000 начина, които не вършат работа" И това ако не е упоритост. А сега компанията която тогава създаде Едосон "Дженерал електрик" струва милиарди и е една от най-големите в света. Затова и Рей Крок, създателят на "Макдоналдс" казва че успелите хора са упорити и решителни. А ти решителен ли си? Готов ли си да започнеш нещо ново в живота си? Готов ли си да замениш удобството на рутината за неизвестното на новото. Решен ли си да промениш навиците и мисленето си. А ще имаш ли упоритостта да развиваш бизнеса си толкова дълго, колкото е необходимо за да успееш?
Упоритост - не се отказваш и успяваш във всичко! Това е. Камъкът е по-корав и силен от малкото дръвче. Но вижте какво е направило.........с упоритост. Имате ли упоритостта на това дърво. Да правите ден след ден малка крачка напред докато.......постигнете целта си. А имате ли ясно формулирана цел? Нямате? И как очаквате да успеете тогава. Какво? Имате цел, а имате ли ясно написан план как да усъществите целта си? Нямате? Щом нямате
упоритост да седнете и да си напишете целите в живота и план как да ги постихнете, как тогава ще имате упоритостта да ИЗПЪЛНЯВАТЕ ПЛАНА СИ ГОДИНА СЛЕД ГОДИНА? Хората не успяват защото искат да спечелят много пари ВЕДНАГА. Не става така!
Само дето това е най-прекият път към затвора. Роберт Кийосаки казва: "Прекалено е лесно да спечелиш пари по законен начин за да рискуваш да печелиш по незаконен начин!" Само че не става за един ден. Нужна е идея и решителност и упоритост за да я осъществиш. Но започни с мечтата си. Напиши на един лист за какво мечтаеш в живота си. Напиши каква е целта ,която искаш да постигнеш. Измисли план как да я постигнеш. Въоръжи се с решителност и упоритост и действай! А сега: Сядай и пиши!!!

Подрави                                                                                              Андреян Иванов

1 коментар: