петък, 4 май 2012 г.

Пътят към богатството 9/12


ДЕВЕТА СТЪПКА

    Да бъдеш смел и да действаш за създаването на активи.

    До тук беше знанието. Обучението. За да играеш една игра първо е нужно да научиш правилата.
    Ако искате да играете шах, първо трябва да разберете как се играе. Какви са правилата при играта на шах. Добре е да прочетете и анализирате книги за най-добрите шахматисти в света и да научите как те са играли , и кое ги е направило да са най-добрите. Да се научите от тях на стратегии и тактики в шаха. И когато сте въоръжени със знанието за играта шах. Да започнете да играете. В началото е нормално да губите в играта, но колкото повече играете, толкова по-добри ще ставате.
    В играта на парите е същото. Досега говорехме за нещата, които трябва да бъдат научени, нещата които са правилата на играта наречена "потоци пари". "Четерите потока на парите", "добър приход, лош приход", "добър кредит, лош кредит", "финансов лост",
    "активи и пасиви", "финансов отчет" са все правилата на играта. Глупаво е да започнеш да играеш шах преди да си се научил как се играе. Ще се изложиш и ще ти се смеят. Самоубийственно е да започнеш играта на парите без да си се въоръжил със знания. Ще загубиш и това ще е болезнено.

        Веднъж, обаче научил правилата трябва да се действа. Нищо няма да се случи ако само имаш тези знания, но спреш само до тук и не действаш. Без  действие всичко до тук е безсмислено. Деветата стъпка по пътят към богатството е да бъдеш смел и да действаш за създаването на активи. Само активите носят пари, мечтите и желанията си остават само мечти и желания.

Вземете един лист и напишете всички идеи, които имате за собствен бизнес. Постоянно записвайте всички идеи, които ви дойдат, на пътя, в колата, навсякъде. Започнете и изучавайте как се прави бизнесът от идеите ви. Винаги следвайте моделът : знание-действие. Не подценявайте дори и най-дребната идея. Дори и кафе-автоматът на някое кръстовище е актив и носи пари. Всичко което виждаде около вас, къщите, колите, магазините, дрехите, улиците- всичко, преди да се появи в началото е било идея в нечия глава. Вашите идеи имат страхотна сила, стига да ги преследвате със страст и желание. Но помнете, когато започнете да играете шах е нормално в началото да ви бият и да губите партиите. Така и в началото на бизнеса започнете с малки крачки. Дори и да загубите да се поучите от загубата а не да се съсипете. През последните 23 години съм развивал 21 различни вида бизнес. От някой печелех, от други губех, а от някой бях на нула. Загубите изобщо не ме впечатляваха. Дори не съм се ядосвал. Затварям и карам нататък. Но независимо дали печелех  или губех пари, от всички тези бизнеси спечелих опит.
Дълбоко в себе си реши че искаш да създаваш свои активи. Веднъж взел това решение, твоето подсъзнание ще започне да работи и в съзнанието ти ще започнат да изплуват идеи. Записвай тези идеи. Избери една и действай за да я осъществиш. Действай смело и решително идеята да стане реалност. Ако се получи добре, ако ли не, минавай към следващата. Никога не се отказвай, каквото и да става. Това е твоят живот. Ти носиш отговорността да живееш добре. А този добър живот е възможен само ако:





                        ПРИХОДИ
1. Заплата
2. Наем магазин
3. Автомивка
4. Кафе-автомат

                         РАЗХОДИ
1. Ел.енергия
2. Вода
3. За колата
4. За къщата
5. Кредит за магазина
6. За домакинството
7. Каса
                                                      
                       АКТИВИ
1.        Магазин
2.        Автомивка
3.        Кафе-автомат
4.       Каса

                                         
                    ПАСИВИ
1.        Къща
2.        Кола
3.        Кредит за магазин


       Ако има активи, които да носят положителен приток от пари, които да покриват разходите за стандарта на живот, които желаем.
       И помнете какво казва уникалният Пенчо Семов: "Като искаш да си заможен, гледай от заможните, като искаш да си беден, гледай от бедните". А бедните ще ви казват: "Това неможе да стане". " Това отдавна е направено, теб ли ще чакат." " Много е рисковано , само ще си загубиш парите."  Откъде знаят? Та те никога не са го правлили?! Бедните имат навика да се изказват "компетентно" по абсолютно всяка тема. Изказват се и за бизнеса и инвестирането. Но те НИКОГА НЕ СА ГО ПРАВИЛИ !!! Как биха могли да знаят??? Затова не слушайте бизнес съвети от бедни хора. А те са навсякъде, защото съставляват 80% от обществото. И с голяма охота дават съвети. Слушайте собственното си сърце и знания. Имайте за пример богатите и успели хора. Ако успеете да си намерите за ментор един от тях, се смятайте за късметлия. Но каквото и да става, не позволявайте на нищо и никой да ви попречи да действате. И помнете формулата : ЗНАНИЕ - ДЕЙСТВИЕ.  Не правете нещо, което не е ваша работа, само защото трябва да се действа и защото сте окрилени от мотивацията. Бъдете смели, защото: "Смелите си имат всичко!"

Поздраави                                                                                               Андреян Иванов
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар