събота, 27 юни 2015 г.

9 навика, които отличават богатите хора от бедните


1

Да бъдеш богат е мечта на почти всеки човек. Но за да станеш богат понякога не изисква само късмет, а и упорита работа най-вече върху себе си, пише rucycle.com. 
Основните фактори, определящи ще станете ли богат или не, са вашите навици и действия в типични стандартни ситуации.
В продължение на 5 г. Томас Корли изучава навиците на богати хора с доходи от 160 000 до 3,2 млн. долара и написва книга за това с какво те се отличават от типичните им съвременници (с годишни доходи до 35 000 долара). Като ключ към успеха им той определя ежедневните привички и убежденията на хората: въпреки че са еднакво успели в кариерата, те имат различно ниво на богатство и са абсолютно различни.
Корли казва, че има навици, водещи до богатство и навици, които разоряват. В тази връзка авторът на rucycle.com Константин Шиян прави обзор на 9 неща, към които богатите хора имат различен подход от бедните.
Write-a-Five-Year-Plan-Step-7
  1. Успешните хора поставят пред себе си ясни цели и постоянно ги следват.
„Аз се съсредоточавам над своите цели ежедневно“ – тази фраза е вярна за 62% от заможните хора и само за 6% от бедните. Освен това, успешните хора си поставят годишни и месечни планове, но и 67% от тях го правят в писмен вид.
За да разберете, че вашите цели са правилни, те трябва да отговарят на два критерия: първо – да са достижими, и второ – реализацията им да зависи от вас, а не от външни фактори.
  1. Те знаят какво обезателно трябва да свършат днес.
„Имат ясен списък с нещата, които трябва да направят.“ Това твърдение поддържат 81% от богатите хора и 19% от бедните.
В допълнение, освен че богатите си водят списък на днешните задачи, 70% от тях потвърждават, че почти винаги се придържат към графика си.
watchingTV
  1. Богатите хора не гледат телевизия.
„Аз гледам ТВ по-малко от час на ден.“ Това твърдение е вярно за 67% от богатите и само 23% от бедните.
78% от бедните хора гледат реалити шоута. В средите на богатите това правят само 6%. Корли казва, че задоволените материално хора управляват продуктивно не само работното си, но и личното си време.
  1. Те четат, но не за удоволствие.
С твърдението „Обичам да чета“ са съгласни 86% от заможните и само 26% от бедните хора.
Но следва уточнението, че обикновено богатите хора не четат художествени текстове, а научна и бизнес литература. Освен това, заможните четат и огромно количество книги за самоусъвършенстване. Корли също пише, че 88% от материално осигурените в САЩ отделят поне по 30 минути за четене на статии и книги за саморазвитие. Сред заработващите по-малко, любознателните от този тип са само 20%.
books
  1. Те слушат аудиокниги.
По път към работа аудиокниги слушат 63% от хората със състояние и само 5% от представителите на средната класа.
  1. Те редовно работят допълнително.
81% от богатите хора редовно работят от вкъщи в своето лично време. Сред тези, които нямат още финансов успех, такива са само 17%.
86% от богатите хора работят повече от 50 часа на седмица. И само 6% от тях се оплакват, че работата им идва в повече.
  1. Те не се надяват на джакпот.
„Редовно играя на лотария“ – с това твърдение се съгласяват само 6% от заможните и 77% от бедните. Впрочем, това не означава че богатите хора се страхуват от риск – просто в бизнеса им може да се случи да поставят на карта всичко, подчертава Корли.
.
8. Те следят теглото си и здравето си.

Регулярен отчет на употребените калории си водят 57% от богатите и само 5% от бедните.
Грижата за здравето е един от главните фактори за успех, казва Корли. Наскоро в кабинета му бил 68-годишен мъж, управляващ състояние от 78мнл долара. Корли го попитал защо не помисли за пенсия. Мъжът го погледнал като извънземно.
„Последните 45 години редовно следя за това кой съм аз и как се чувствам. В момента съм на върха на кариерата си. Какво ми говорите?“ – недоумявал той.
  1. Те се стараят да се усмихват.
Всеки ден позитивно настроение си създават 62% от заможните и само 16% от бедните хора.






4 коментара:

  1. ОТ ВСИЧКИТЕ 10 ,САМО 5 НЕ ГО ПРАВЯ,И НЕ ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЯ,А САМО СПЯ НА ПУСНАТ ТЕЛЕВИЗОР.

    ОтговорИзтриване
  2. ТОЯ БЛОГ,ЩЕ ИМА ОГРОМНА ПОПУЛЯРНОСТ,ВЪВ ФЕЙСБУК.НАПРАВИ СИ СТРАНИЦА ТАМ!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Не желая да имам голяма популярност. Моето желание е ако някоя търсеща спасение душа потърси помощ да я намери. Защото аз не съм имал късмета някой да ме научи как се правят нещата. Изпитал съм го на гърба си и съм се учил сам. На един само човек да променя живота и ще съм щастлив. А иначе блога е откриваем . Намира се на 5-та позиция на първа страница в Гугъл с текст "финансова грамотност" и досега е посетен 29 727 пъти. Поздрави

    ОтговорИзтриване