събота, 14 април 2012 г.

Пътят към богатството 1/12

    Много хора искат да разберат формулата на богатството. Искат да разберат как да станат богати. От днес ще говорим за дванадесетте стъпки необходими за да станеш богат човек. Но не си мислете че е толкова лесно. Прочитаме дванадесетте стъпки и хоп, ставаме богати. Не става така. Припомнете си че 10% от хората по света държат 90% от парите. Защо е така? Защото не е лесно. За да се превърнеш в богат човек е нужна трансформация. Същото както гъсеницата се превтъща в пеперуда. Като погледнеш гъсеницата и пеперудата, едва ли ще намериш нещо общо между тях. Трудно е да се повярва че красивата пеперуда е била преди това гъсеница. Подобна трансформация преживява и всеки превърнал се от бедняк в богат човек. И по този повод Джим Рон казва: "Най-голямата награда на един бъдещ милионер не е богатството му. Наградата се състои в личността ,която ще бъде изградена." И така, да тръгваме по пътя на богатството.

ПЪРВА СТЪПКА

Да не мислиш и  действаш като бедните и глупави хора. Да не следваш съвети от бедни хора.

Всички теми в този блог са все за това. В някой се казва какви не трябва да бъдем, в други какви трябва да станем за да сме успешни и богати хора. И на други места сме говорили за това, но първата стъпка към по богат и успешен живот е да не се утъждествяваме с бедните хора. Бедните хора говорят по един начин, богатите говорят с други думи и по друг начин. Бедните казват: - немога да си го позволя
                           - искам сигурна работа и сигурна заплата
                           - не искам да губя пари
                           - малко ми дават
                           - това е много скъпо
                           - да инвестираш е рисковано
                           - в онзи магазин е по-евтино
                           - богатите са алчни
                           - парите не са важни
                           - щастието не се купува с пари
И много,много други реплики. Съществува бедняшко мислене и мислене на богат човек. Не е нужно да имаш много пари за да имаш мислене на богат човек, но е необходимо да имаш мислене на богат човек за да имаш много пари. Това е първото нещо ,което трябва да промениш , за да тръгнеш по пътя на богатството. Избягвай на всяка цена бедняшкото мислене и се стреми да култувираш в себе си мислене на богат човек. Никога не казвай "Немога да си го позволя"! Вместо това казвай: "Как мога да си го позволя"? Ако внимаваш, ще започнеш да разпознаваш бедняшкото мислене в хората. Разпознаеш ли го ще можеш да започнеш да го избягваш. Бедните хора мразят богатите. Обвиняват ги в алчност, експлоататорство, че са престъпници. Бедните хора се отъждествяват със себеподобните си. Не се отъждествявай с бедните. Богатите хора се възхищават от успехите на другите. Богатите хора имат за пример други богати хора и искат да постигнат същият успех. Бедните завиждат на успеха на богатите и се радват на провалите им. Не бъди като бедните, имай за ппример богатите и успели хора. Чети за живота на известните и успели хора като Хенри Форд, Доналд Тръмп, Ричард Брансън, и естественно моят кумир Робърт Кийосаки. Мечтай да си като тях.И един ден нищо чудно да станеш като тях.
         Не вземай съвет от бедни хора! Не можеш да слушаш съвет за парите от беден човек. Ако той знаеше законите на играта наречена пари, то нямаше да е беден. Бедните казват: не рискувай, учи за да си намериш добра и сигурна работа, учи за да не работиш, пести си парите. Бедните вземат кредити за жилище, кола, телевизор, мобифон, за почивка на морето, и за какви ли още не пасиви. Тези ккредити ги заробват до края на живота. А после учат на това и децата и приятелите си. Учат се един друг, как да бъдат бедни. Като овцете са. Където един ,там и всички. Вчера Техномаркет направи Великденска промоция и продаваше с голямо намаление. Хората напправиха опашка още от ранни зори. Имаше километрична опашка от коли. Блъсканицата наподобяваше онази за банани по нова година през миналият Век. А казват народа нямал пари. Масово изкупиха телевизорите и другата техника. Купуваха златото на глупаците. Това което купиха няма да им върне парите. Не се и яде. После ще започнат пак да се оплакват че нямали пари. И през ум не им минава да си вложат парите в някакъв актив, който да им носи приходи. Казват било рисковано. А не е рисковано да ги хвърлят на вятъра за някакви дрънкулки на цивилизацията и да не ги видят повече.
Това е първата стъпка към твоята трансформация в богат и успял човек: не мисли, не говори, не се утъждествявай и не действай като беден човек. В никакъв случай не слушай финансови съвети от бедни хора. Няма да е лесно. Но и никой не ти е обещавал че ще е!
                                                                                                                Андреян Иванов

    4 коментара: