четвъртък, 26 април 2012 г.

За хората и успехът


Има два типа хора. Едните преминават през живота и все чакат нещо да се случи: Димитър Бербатов да се върне в националният отбор по футбол, съседите Лютови и Чеканови от "Столичани в повече" да се сдобрят, а Гърция да фалира.......  Тези хора не живеят своя живот. Те "живеят" живота на някой друг - на Бербатов, на Лютови и Чеканови, на гърците.....Такива хора си остават странични наблюдатели. И най-важното - абсолютно непобедими. Те не знаят какво е загуба, защото никога не са участвали в състезание. Живота си минава тихо покрай тях, а те губят само две неща - 
                                                                                     своето време и хилядите възможности.

Съществува и втора група. Хора, които знаят какво искат, имат план как да го постигнат и тъй като работят за нещо, в което искренно вярват, техният постоянен стремеж е да дават всичко от себе си. Това са хората, които успяват в живота. Хората , които създават живота си и го превръщат в прекрасно приключение. Има една поговорка, която обяснява тази човеко-психология:
"Има три вида хора : Първите не знаят какво и защо се случва в живота, нещата просто им се случват. Вторите знаят много добре какво и защо се случва, но нищо не зависи от тях. И третите, които карат нещата да се случват."

Няма коментари:

Публикуване на коментар