събота, 25 май 2013 г.

Бизнес ангели

       Когато стартираме нов бизнес и се нуждаем от финансов капитал, веднага и единствено се сещаме за кредит от банката. В действителност има много начини да финансираме прохождащият си бизнес. Един от най-интересните и може би най-удачните от гледна точка на цената , която ще платим за финансирането , е свързването с Бизнес ангел.
      Бизнес ангелите са рискови инвеститори, разполагащи със свободни финансови капитали и готови да инвестират в стартиращи компании, нещо което банките не биха сторили. Както е известно, банките желаят фирмата която ще бъде финансирана да има своя кредитна и финансова история, каквато стартиращите компании нямат. Бизнес ангелите се организират в така наречените "мрежи на Бизнес ангели" и такива мрежи има навсякъде по света. Българската мрежа на Бизнес ангелите е създадена през 2007 година и може да осъществите контакт на нейният сайт : http://bban.eu/

      Процедурата по контакта е следната: регистрирате се на сайта. Описвате на формуляр идеята си за бизнес. Формулярът е на разположение на всички Бизнес ангели. В случай че един или няколко Бизнес ангела се заинтересуват от вашата идея, те ще се свържат с Вас за уточняващи въпроси. Следващата стъпка е да бъдете поканени на среща за презентация на идеята Ви. Независимо обаче, колко е била добра Вашата презентация, решаваща роля за по нататъшните бизнес отношения сте Вие самият и Вашата личност. Бизнес ангелите инвестират във Вас и затова е необходимо по време на общуването да се получи личностна симпатия.
     При положително развитие на нещата Бизнес ангелът ще инвестира във Вашият проект срещу дялова от компанията Ви. Можете да изберете да получите само финансиране или да имате финансиране плюс един ментор в лицето на Вашият Бизнес ангел, който да Ви помага със съвети при изграждането на новият си бизнес.

     Разгледайте сайта на "Българска Мрежа на Бизнес Ангелите" и открийте начина за стартиране на новата си идея.

Поздрави и успех!                                                             Андреян Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар