неделя, 26 май 2013 г.

Най-известните бизнес цитати от филми


Най-известните бизнес цитати от филми

 Най-известните бизнес цитати от филми, подбрани от сп."Форбс":

Уолстрийт (1987)
Майкъл Дъглас и Чарли Шийн пресъздават образите на алчния Гордън Геко и неговото протеже Бъд Фокс. Цитат на Геко: „Алчността е, как да се изразя, хубаво нещо. Алчността е нещо добро, нещо което работи. Алчността пречиства, влиза в дълбините и улавя същността на еволюционния дух. Алчността във всичките й форми - алчност за живот, за пари, за любов или за знание е карала човечеството да върви напред."
Хвани ме, ако можеш (2002)
Филмът разказва истинската история на фалшификатора и измамник Франк Абигейл. Абигейл е фалшифицирал пари и дипломи и се е представял успешно за самолетен пилот, адвокат и лекар. Цитат:
Две мишки паднали в кофа със сметана. Едната бързо се предала и се удавила. Другата обаче, не се предавала, тя се опитвала да се спаси и толкова усърдно махала с крачета, че разбила сметаната и я направила масло. Така тя успяла да стъпи по-нагоре и да излезе от кофата."
Pursuit Of Happyness (2006)
Разказва истинската история на Крис Гарднър (Уил Смит), който става милионер, след като преживява трудни моменти, включително това да е бездомен. Цитат на Гарднър към сина му:
Ако имаш мечта, я пази много добре. Когато хората не могат да направят нещо, те обичат да повтарят на другите как то е невъзможно."
Апартаментът (1960)
Цитат от Шелдрейк към Бакстър:
Обикновено са нужни години работа, за да се изкачиш на 24-ия етаж. Трябват обаче само 30 секунди, за да се окажеш на улицата".
Имате поща (1998)
Романтична комедия с участието на Том Ханкс и Мег Раян. Цитат:
Целта на места като Starbucks е да накарат хора, които не могат да вземат нито едно решение в живота си, да направят 6 решения, само докато поръчват едно кафе. Така хора, които не знаят къде са и какво правят в живота, могат срещу 2.95 долара да се почувстват много силни и решително да заявят „Искам дълго капучино без кофеин."
Кръстникът (1972)
Цитат на Дон Корелоне: „Ще му направа оферта, която не може откаже."
Boiler Room (2000)
Сет Дейвис започва работа в брокерска къща с мечта за лесни милиони. Цитат: „При всяко телефонно обаждане някой продава нещо на другия. Или ти ще продадеш акции на клиента, или клиентът ще продаде на теб причина, за да не ги купи. Въпросът е кой ще успее да направи продажбата."
Coming to America (1988)
Еди Мърфи играе роля на принц от измислена африканска държава. Той започва работа в ресторант за бързо хранене, защото иска да види какъв е обикновения живот. Докато мие пода с колега, друг ги поучава: „И аз като вас, момчета, започнах с миене на пода, но днес... вече мия марулята. Утре ще се издигна до пържените картофи, а после до грила. И така, скоро ще стана асистент мениджър. И там вече започват големите пари..."
Scarface (1983)
Ал Пачино играе богат трафикант на кокаин в Маями. Цитат: „Никога не подценявай алчността на опонента си"
Междузвездни войни, епизод 5 (1980)
Цитат на Йода: „Или правиш нещо, или не го правиш. Няма такова нещо като да се опитваш да направиш."
Miracle (2004)
Това е истинската история на американския отбор по хокей на Олимпийските игри през 1980 г. Цитат на треньора към играчите: „Мислите си, че можете да станете победители като карате само на талант. Господа, вие нямате достатъчно талант, за да победите само с талант."
Caddyshack (1980)
Една от най-цитираните комедии. Героят Ал Червик към брокера си: „Купувай, купувай, купувай! Какво? Всички купуват? Тогава продавай, продавай, продавай!"
Работещо момиче (1988)
Мелани Грифит играе ролята на Тес Макгил, която се опитва със всякакви средства да се издигне в кариерата. Цитат на щефката й катрин: „Никога не прекъсвай отношения с хората. Никога не знаеш - днес новак, утре старши партньор."

Няма коментари:

Публикуване на коментар