сряда, 14 ноември 2012 г.

Роберт Кийосаки - 7

"Понякога печелиш ............. А понякога учиш." - Роберт Кийосаки

Когато правиш някакъв бизнес го правиш с цел да спечелиш пари и ако всичко е наред наистина печелиш. Но понякога се случва  не само да не спечелиш , а и да загубиш пари и време. Когато печелят всички се чувстват комфортно и знаят как да се държат и какво поведение да имат. Щастливи са и гордо казват : "Аз съм бизнесмен." Когато се случи да загубят обаче хората се изнервят, ядосват се и трудно преживяват загубата. Кийосаки казва че това е в реда на нещата. Денят се сменя от нощта , която на свой ред се сменя от нов ден. В бизнеса печелиш, после губиш, и отново идва печалбата. Не трябва да преживяваш загубата защото това е времето в което се учиш на бизнес. Даже изобщо не трябва да мислиш за това като загуба а като урок как не трябва или как трябва да се правят нещата.Важно е и когато губиш да си щастлив и да казваш : "Аз съм бизнесмен и така стоят нещата в бизнеса."
Това е. Никога не си загубил. Понякога печелиш пари, понякога печелиш знания. Никога не губиш, просто печелиш различни неща.
Самообучението е най-истинското и силно обучение. Това е принципа проба-грешка. Правиш нещо, не става и вече знаеш че не се прави по този начин. След време ставаш много опитен и твоят опит   те води към успехът. Наричат го "университетът на живота". Но ако стоиш настрана и нищо не правиш, или цел живот вършиш едно и също нещо, като да работиш на едно и също място например, няма да имаш никакъв опит и никакво знание. А знанието е най-голямото богатство на света. Не парите - знанието. Ако имаш знание, можеш да спечелиш когато си поискаш и колкото си поискаш   пари.
Хората обаче се страхуват от провал. Хората изпитват огромен страх за не загубят парите си. Да не се изложат пред хората. И този страх ги кара да не "рискуват" да започнат собствен бизнес. Сложил съм думата "рискуват" в кавички защото да правиш бизнес за мен изобщо не е риск. Просто е нещо, което правиш и точка. Трябва да се направи и го правиш. Загубил си малко пари? Голям работа. Правиш нещо друго. Винаги има какво да се прави. Както съм ви казвал и преди : досега съм развивал 23 различни вида бизнес. Само дето вече станаха 25 защото в момента изграждам нови две фирми.
Абсолютно прав е Ричард Брансън. Бизнес възможности има винаги. Дори и сега, макар мнозина да казват че било криза. Точно в кризите са стартирали своят бизнес най-мощните компании в света. Въпросът е да не те е страх. Защото..........." страхът е най-големият убиец на успехи!"

Поздрави на смелите!                                                                               Андреян Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар