събота, 10 ноември 2012 г.

За Левски, парите,бъдещето и зависта.

     Това тук е възможно най-глупавото нещо, което е измислил авторът му и той определено не е Васил Левски. Да видим: "Не се полъгвайте че тези, които държат парите държат и бъдещето ви." Точно ТЕ държат бъдещето ви! Тези с парите са банкерите, бизнесмените и политиците. Банкерите решават дали ще живеете в ново жилище, ще карате ли нова кола и ще имате ли разни други неща на цивилизацията с решението си дали ще ви отпуснат кредит или не. Бизнесмените държат бъдещето ви с решението дали ще ви вземат на работа или не. Ако ви вземат на работа имате приходи следователно имате живот, ако нямате работа и респективно приходи- живот няма! Политиците държат бъдещето ви с решението дали ще ви изпратят в казарма или не, дали ще ви изпратят на война и ще умрете или не, дали ще ви вдигнат данъците и ще ви направят живота по беден или няма да ги вдигнат и ще ви оставят да живеете по-добре.
     "Защото тези пари са ги взели от вас." Глупости та глупости. Парите се вземат от тези, които ги имат. Парите които получавате като заплата след това изхарчвате за да си купите храна, дрехи, ток,вода, кола,бензин и т.н. и т.н. Потребявате ги срещу което получавате стоки и услуги. Това е и функцията на парите- да бъдат разменени срещу стоки и услуги. Естествено че тези пари ще отидат при богатите защото те са и хората които предлагат съответните стоки и услуги, те затова са и богати! 
       "А вие им се кланяте и въздигате." Да, така трябва да бъде. Да уважаваш човека който ти е дал работа и изхранва семейството ти. Да уважаваш човека който е произвел дрехите които обличаш, да уважаваш човека който ти е продал храната която ядеш, да уважаваш хората които със своята дейност творят напредъка на цивилизацията. Сиреч богатите хора. Да ама не. Вие плюете богатите, вие завиждате на богатите, наричате ги с обидни епитети. Изобщо не им се "кланяте и въздигате" макар че на тях дължите много от нещата които използвате в живота си и най-малкото заслужават уважение за това. Така че в горното няма и капчица истина. Лъха само на омраза и завист че написалият го е некадърен и глупав за да не е и той един от "тези които държат парите"
    Поздрави и умната!

Няма коментари:

Публикуване на коментар