сряда, 17 февруари 2016 г.

Какво не правят милионерите


Мечтаете да станете милионер? Тогава правете това, което богатите правят. 

Ето 7 черти и навици, които няма да видите у тях.

1. Те не са ТВ маниаци

Милионерите не губят време в гледане на телевизия. Вместо това те четат книги. От Илон Мъск до Уорън Бъфет, много големи предприемачи са известни с това, че прекарват доста часове на ден в четене. Макар съдържанието да варира, повечето се фокусират върху самообразование и самоусъвършенстване. 

2. Те не се изолират

Милионерите са изключително социални, те постоянно се срещат и говорят с нови хора. Полагат огромни усилия да разширят контактите си, защото разбират, че именно те са ключът към успеха. 

3. Те не променят решенията си

Успешните предприемачи следват инстинктите си и не премислят избора си. Това не означава, че не преценяват внимателно ситуацията. Напротив, правят го. И все пак не преанализират. След като вземат решение, те го следват и не се обръщат назад. 

4. Те никога не се предават без бой

Милионерите не се отказват при най-малката трудност. Много от тях срещат критики от връстници, приятели и семейство, но въпреки това продължават да се борят за мечтите си. Защото характерът е много по-важен за успеха от интелекта.

5. Те не пропускат тренировки

Богатите предприемачи са наясно, че сутрешните упражнения имат силен положителен ефект върху концентрацията, продуктивността и щастието. 

6. Те не спят до късно

Много успешни милионери са осъзнали, че ранното ставане е от изключителна важност. Затова предпочитат да не проспиват времето си.

7. Те никога не се отегчават

Най-успешните хора никога не се отегчават, защото виждат възможности да учат и експериментират навсякъде около себе си. Те излизат навън, срещат се с нови хора, посещават лекции и дискусии, четат и така се усъвършенстват. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар