събота, 13 юли 2013 г.

Няма пари ли?

     Ето това със златото най не го одобрявам. Пълно безумие е да си продадеш добива на злато на чужда фирма. Това е все едно да те срещна на улицата и да ти продам 100 левова банкнота срещу 5 левова банкнота. Безумие нали? И безумието се задълбочава от факта че златото има реална стойност а хартиените пари нямат.
    И още нещо не одобрявам: вчера прочетох че правителството на Бойко Борисов не е върнало ДДС в размер на 770 милиона лева на българските фирми. Освен това има неизплатени суми към българските фирми от извършени държавни поръчки, също в големи размери. Ето защо има безработица и криза.
    Трябва ясно да се разбере че всички пари в една държава идват от фирмите. ВСИЧКИ! Фирмите плащат данък печалба, ДДС и данък социално осигуряване. Собствениците на фирмите плащат данък дивиденти. Служителите във фирмите плащат данъци но и тези пари са били спечелени от фирмата в която работят. Фирмите плащат такси и лицензи за щяло и нещяло. Така се формира бюджетът в държавата. Държавните служители получават заплати от парите събрани преди това от фирмите. На държавните служители се начисляват данъци но те не се изплащат от държавата на самата нея а само са написани на хартия.
    Основният извод , който искам ясно да се разбере от всички: Работодателите изхранват хората и издържат държавата. Работодателите трябва да са на почит във всяка една нормална държава. Имащите власт в държавата е нужно да се грижат и да подпомагат всячески работодателите за да няма безработица и за да има просперитет в държавата. Обратоното означава да пикаеш в кладенеца от който пиеш вода.

 Поздрави на работодателите!                                                 Андреян Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар