неделя, 21 юли 2013 г.

10-годишен ученик печели по $350 000 за 20 минути

Кирън Уилямсън
Личното богатство на ученика от началния курс на британско художествено училище Кирън Уилямсън, достигна $2,2 млн. 23  творби на момчето, предложени на последния аукцион в Лондон се разграбиха за 20 минути срещу невероятните $350 000. Цените на картините му удариха тавана с невъзможните за начинаещ художник $30 000 за едно платно. В наддаването са участвали ценители от САЩ, Канада, Франция, Япония и дори Южна Африка.
Всъщност Кирън е не е неизвестен аматьор, въпреки, че рисува само за удоволствие. Той е добре познат в света на изкуството с прозвището „мини Моне“, заради невероятния талант и стил, напомнящ картините на великия Моне.
Докато другите хлапета драскат по книжките си, 5-годишният Кирън внезапно проявява желание да му купят четки и бои. Така на семейна почивка в Корнуол, той започва да рисува пейзажи. Първите му акварели предизвикват интерес на пазара през 2009 г. Тогава 19 негови картини се продават таен търг за $39 000 и позволяват момчето да купи за родителите си нов дом, пише dailymail.co.uk.
Никой не притиска младия талант да рисува, дори напротив. Момчето се хваща за четката когато пожелае и може да рисува колкото поиска. Хлапето обича да рита топка и е добър атлет, гордее се баща му. Рисуването и учението трябва да вървят ръка за ръка, и затова от следващата учебна година, талантливият художник ще учи по специална програма у дома.
                                                                                      
                      Много често за да забогатееш е нужно да имаш някакъв талант.

Няма коментари:

Публикуване на коментар