неделя, 6 юли 2014 г.

За дрехите и не само

Приятелят ми Миро го изпрати и каза да го сложа в блога. Слагам го естествено защото е абсолютно вярно. Само да поясня за незнаещите руски език: нищеброд - мошеник.
    Мошениците и тези, които не са богати, много им се иска да бъдат такива и с цената на всичко си купуват маркови дрехи, луксозни часовници и  всякакви други дрънкулки на цивилизацията, за да се маскират на богати и другите да ги мислят за такива. Познавам един, който носи само Версаче и Пиер Карден, часовникът му струва 22 000 лева, но веднъж без да искам чух разговор по телефона в който банка го притесняваше за вноските по кредита, с който строи новата си къща. Познавам и един друг, който в голям морски град влязъл в магазин за коли облечен с извехтели бермуди и фланелка, по джапанки. Попитал продавача колко струва колата на витрината и оня му отвърнал "Извинете господине но тази кола не е за Вас. Доста е скъпичка." "Така ли? -отвърнал моят познат - я  ми дай две!" След което наистина купил две коли пред опулената физиономия на продавача.
     Само глупавите хора се впечатляват от обвивката, умните вникват в съдържанието. А пък богатите хич не ги интересува мнението на околните, просто си живеят живота.

Поздрави на умните                                                                                     А.И.

Няма коментари:

Публикуване на коментар