събота, 14 юни 2014 г.

Как да станете милионер до 30-годишна възраст


Бързото забогатяване и превръщането на един обикновен човек в милионер изглежда трудно постижимо. Още по-малка е възможността това да стане до 30-годишна възраст. Според Business Insider обаче тази тема не трябва да е табу и е напълно възможно човек да забогатее до тази възраст. Просто трябва да се следват тези 10 прости стъпки:

1. Следвайте парите
В икономическата среда днес е трудно да промениш статута си на "милионер". Първата стъпка, която е нужно да се предприеме, е да се фокусирате към увеличаване на личните доходи. Ако днес получавате 1000 лева на месец, тази заплата във времето би трябвало да нараства. Трябва да започнете да следите парите си къде отиват, да контролирате приходите си и внимателно да обмисляте възможностите за харчене.

2. Избягвайте прояви - "Вижте ме!"

Не купувайте луксозен часовник или кола, докато бизнесът и инвестициите ви не носят множество сигурни потоци на доходи. Изградете името си върху добре свършената работа, а не върху дрънкулките, които купувате.

3. Спестявайте пари и инвестирайте. Не спестявайте само заради спестяванията!

Единствената причина да спестявате пари е, за да ги инвестирате. Спестяванията можете да ги сложете в обезпечени и недосегаеми сметки. Никога не използвайте тези сметки, дори и да е за нещо спешно. Това ще ви накара да продължите да следвате стъпка първа – а именно - увеличаване на доходите.

4. Избягвайте дългове, които няма да се изплатят

Създайте си правило, че никога няма да правите дългове, от които няма да спечелите. Богатите хора използват дълговете като инвестиции и увеличаване на паричните потоци. Докато бедните хора използват дълговете, за да си купят неща, от които богатите хора стават по-богати.

5. Отнасяйте се към парите като към ревнива любовница

Милиони хора искат финансова свобода, но само тези, които я превърнат в приоритет, притежават милиони. За да спечелите богатство и по-важното - да го запазите, е нужно това да стане приоритет за вас. Парите са като ревнива любовница. Ако я игнорирате, и тя ще ви игнорира, докато един ден, не си намери някой, за когото ще се превърне в смисъла на живота.

6. Парите не спят

Парите не познават часовници, графици или празнични дни. И вие също трябва да станете като тях. Парите обичат хората, които имат голяма работна етика. Никога не се опитвайте да бъдете най-умният или най-щастливият човек - просто се уверете, че си вършете максимално добре работата.

7. Бедността няма смисъл

Гадно е да си беден. Да имаш достатъчно, за да свързваш двата края, отново е неприятно. Трябва да премахнете всичко и всякакви идеи, че да си беден е "някак си добре". Бил Гейтс е казал: "Ако си роден беден, това не е твоя грешка. Но ако умреш беден, това вече е твоя грешка."

8. Намерете си наставник - милионер

Голяма част от хората от средната класа се придържат към ограниченията и идеите на тази група. Бъди различен и намери някой милионер, който можеш да изучиш. Повечето богати хора са изключително щедри със своите знания и съвети.

9. Остави парите да свършат тежката работа

Тайната за превръщането на един човек в милионер се крие в инвестициите. Трябва да се научите как да направите повече пари от инвестициите си. Те може да са в работата ви, някое печелившо дружество, недвижими имоти и т.н.

10. Целете се не към 1 милиона, а към 10 милиона

Трябва да мислите мащабно. Няма недостиг на пари на тази планета, а само хора с ограничено мислене и идеи.

Приложете тези 10 стъпки и те ще ви направят богати. Избягвайте схеми за бързо забогатяване и бъдете етични. Не предавайте мечтите си, а след като ги осъществите, помагайте и на другите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар