четвъртък, 12 юли 2012 г.

Почивката на Шефа


         Джон, дясната ръка на Шефа отива в еднин петзвезден хотел на Хаваите. Посреща го Управителят на хотела и влизат в офиса му.
      -  Алоха господине, с какво можем да Ви бъдем полезни?- пита Управителят
      - Шефът ще идва на Хавайте на почивка от 20 до 25 Авгист и избра да почива във Вашият хотел, в апартамента на перият етаж с изглед към морето.
      - Но господите, този апартамент е зает по това време и няма начин шефът Ви да пребивава в него.
Джон вади няколко пачки с долари и ги слага на масата.
      - Добре, ще измислим нещо. - казва Управителят
      - Шефът става всяка сутрин в 8.30 часа и излиза на верандата да гледа изгрева. Много си пада по това.
      - Човече - възкликва Управителят - слънцето изгрява в 5.30 часа и от другата страна на острова. От тук няма как да се види изгрева! Още повече пък в 8.30 часа!!!
 Джон слага едно куфарче с пари на масата и го отваря за да го види Управителят. Управителят зяпва, след което промълвява:
      - Ще измислим нещо.
      - Като излезе на верандата, Шефът обича докато гледа изгрева ,да си изпие кафето , да запали една пура ""Cohiba" и да прочете сутрешният вестник. А докато чете вестникът и хвърля по-едно око към изгрева, по небето да се реят две три малки облачета, да прелитат птички и да чуруликат. - уточнява дясната ръка на Шефа.
      - ???????????? - опулва очи Управителят - ама...............  Ама сутрешният вестник идва чак в девет часа с пощата, по това време на годината не вали дъжд и няма да има облаци цели 3 месеца, а птичките са в гората и не идват тук на плажа - едвам промълвява човекът.

Джон обърна глава и погледна към куфарът с парти. Управителят проследи погледа му и само промълви:
      - Ще измислим нещо.

В уреченият ден Шефа пристига в Хавай и се настанява в апартамента на петият етаж с изглед към моорето.Сутринта става точно в 8.30 часа и излиза на верандата, тъкмо на време за да види как слънцето се показва над водата. Сяда на масичката, руумсървисът му поднася любимото кафе и му подава сутрешният всестник. Шефът поглежда всестникът, запалва пурата си, после обръща поглед към изгряващото слънце, красивите палми и водната шир, а над тях се реят све малки облачета а птички прелитат насам натам и чуруликат. Наслаждавайки се на гледката Шефът се овръща към верният си помощник Джон.
      - Джонииии, Джони. Гледай каква красота друже, не всичко на този свят е пари!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар