вторник, 4 септември 2012 г.

Разчитай на себе си

      " Познавам възрастни мъже с еднообразен живот, които имат петима-шестима приятели още от детинството си. Много добре за тях, но приятелствата в мафията се подлагат на изпитания ежедневно. Повечето не оцеляват. На улицата никой неможе да предскаже как ще реагира даден човек ако го притиснат, но по-безопастно е да заложиш че ще последва предателство. Затова всеки умен гангстер и умен бизнесмен имат много приятели и създават съюзи , но никога не забравят че когато ножът опре до кокала , може да разчитат единственно на себе си. През 1985 година дон Кармине Персико бил изправен пред съда. Персико имал пари да напълни каросериите на един гараж самосвали. Можело да наеме който и да било супер адвокат, но решил да се защитава сам. За това е нужен кураж. На риск бил изложен животът му, но той знаел от опит че в трудни ситуации можел да разчита единственно на себе си.
     Попаднал в същата ситуация като Кармине персико, аз смених седем юристи и изведнъж си дадох сметка  че на никой от тези хора не му пука за моят живот толкова, колкото на мен самия."
                                                               Луис Феранте
                                       бивш член на фамилията Гамбино от неговата
                                       книга " Правилата на мафията -  на какво                                  
                                       мафията може да научи легитимният бизнес"

     Не съм препоръчал тази книга на заглавната страница на блога, защото си мисля че мнозина биха я разбрали двузначно. Някой би си помисли че тя представлява възхвала на мафията, поради ярките истории от живота на мафиотите описани в нея. Бизнес посланията във всяка глава често представляват само едно изречение. Но въпреки всичко това е една бизнес книга, пречупена през опита на един истински мафиот, живял в "Оня живот". От нея може да се придобият много реални знания за това как да правим бизнес.
      В случая искам да обрна внимание на  едно много важно нещо : Разчитайте единственно на себе си. Не казвам да нямате приятели и да не помагате на приятелите си. В края на краищата за това живеем. Но не разчитайте някой друг да дойде и да свърши твоята работа за да подобри животът ти. Няма да дойде! Когато изпаднеш в трудно положение хората се отдръпват. Те си имат своите проблеми за решаване. Не им трябваш и ти. Хората предпочитат да общуват с успели и позитивни хора. Никой не харесва вечно оплакващите се мрънкала. Може  от възпитание да не тикажат нищо, но определено ще започнат да те избягват. Затова създай си цел, измисли си план за постигане на целта, придобий необходимите знания за изпълнение на плана , надигни си задника  и действай. Единственният на който му пука какъв ще е животът ти си ти самия. Ако и на  теб не ти пука - тежко ти и горко!

Поздрави на уверените в себе си                                                Андреян Иванов

Няма коментари:

Публикуване на коментар