неделя, 11 септември 2016 г.

Марк Закърбърг: Това са трите качества на успешните предприемачи

На първо място, според Закърбърг, успешният предприемач се отличава с ясна визия.
„Ако искате да построите нещо велико, трябва да сте фокусиран върху промяната, която искате да направите със света“, коментира експертът. „Виждал съм твърде много предприемачи, които решават да основат компания, преди на практика да знаят с какво точно искат да се занимават и какъв продукт да предложат“.

На второ място за да е успешен, предприемачът трябва да се обгради с мотивиран екип.
„Никой не може да го направи сам“, коментира Закърбърг. „Когато погледнете към всяко едно голямо нещо, което е направено, то никога не е направено от един човек, а от цял екип“, смята Закърбърг.
За да създадете възможно най-добрия екип, то търсете хора, които са силни в нещата където вие сте слаби, или имате по-малко опит. „Ще се нуждаете от хора, които имат умения, които вие нямате“, допълва още младият милиардер.

И на трето място предприемачите трябва да се отличават с постоянство. „Не винаги нещата ще се развиват, така както очаквате. Хората търсят бърз успех, но нещата не се случват така“, смята Закърбърг.
Хората, които се изкачват на върха, обикновено са тези, които никога не се отказват, въпреки неизменните провали по пътя им.

В заключение Закърбърг коментира: „Най-великите неща в света са създавани от хора, които вярват в мисията си, разчитат на екипите си и никога не се предават“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар