вторник, 8 май 2012 г.

Кубрат Пулев



‎        "Аз съм българин и не искам да ставам немец" -са думите на Kобрата,пред въпрос на журналисти,дали смята да вземе немско гражданство и да се състезава за Германия за много повече пари.Това е пореден пример за това,че във България все още има патриоти,които се гордеят със своя род и родина и не са продажници.Истински мъж,истински българин,който с голяма чест и гордост може да носи името КУБРАТ!!!! БРАВО!!!! Поклон пред труда на този българин,който не се оплаква от страната си,а работи здраво без да  мрънка и да обвинява другите.Това доказва,че всеки един от нас може  да се стреми към подобни подвизи.Пожелавам му здраве и още много победи на ринга.                                                                        - Сашо Гатев


- Какво е състоянието на българския бокс в момента?- Вървим надолу. Добре че беше Детелин (световният шампион Детелин Далаклиев - б.а.), да отсрами малко бокса.

- Какво трябва да се промени?
- Всичко. Най-вече трябва да се промени мисленето, което е невъзможно. Трябва да се смени цялото ръководство. Всичко. Лошото е, че няма кой да дойде. Сега има един добър, амбициран и нов човек, какъвто е Румен Георгиев от "Aрмеец" (кандидата за президент на БФБокс - б.а). Но и него ще го заобградят с глупости и пак ще са същите хора. Няма да стане нищо. Най-много така да направят, че да го откажат. Просто да му писне. Аз даже не знам как се е хванал с тези глупости. С каква амбиция изобщо. Но му правя евала за това.

- Кое е грешно на мисленето ни? Казахте, че трябва да се промени.
- Всеки си дърпа към себе си, вместо да направят една добра организация и да мислят за този бокс. Не може така. Само интриги, само говорят зад гърба. Никой не работи. Търсят си поводи да седнат на някоя масичка, да се отрежат хубаво и да коментират тоя какво направил, оня какво направил, състезателите какви са. А в крайна сметка те самите са отговорни за това състояние. А таланти има много. Все още. Трудно ще се оправи всичко. Най-много да откажат и този човек. Ще седи, ще седи и ще види, че цялото това е една помиярщина.

- Трябва ли да има промяна в националния отбор? Например смяна на треньора?- Мисля, че да. Промяната трябва да е нагоре. Една птичка пролет не прави. Не знам кого ще махат. Просто всичко трябва да се смени. Освен боксьорите, защото държавата не е толкова голяма и нямаме много. Трябва да дойдат други хора с друго мислене. В България има такива. Въпросът е, че има хора, които са като пиявици и не оставят място за други. А си трябва работещи хора, които милеят за спорта и да го правят за него. А не да работят за пари и да правят някакви неща за 500 лв. Защото в момента за такива пари се правят интриги. Никой не мисли за спорта. Нови хора с ново мислене. Това е. Но тези, които сега са на власт, са се постарали никой да не им се бърка.

- По ваш адрес се говори, че сте избягали в Германия само за пари.
- Аз славата си я имам, не виждам за какво друго да съм избягал. Какво лошо има да отидеш някъде за пари. Лошо ли е и аз да печеля пари? Не може само за слава и за биене по гърдите. Парите контролират света. Който ги има, той е някой. Който няма...

- Разликата между живота в Германия и България?- Българите са малко по-народни хора, тук са малко по-студени. За сметка на това обаче са доста по-организирани и точни. Не са като в България, само да си говорим. Като стане въпрос за нещо, само се говори и това е. Никой не работи, никой не се наема. Всеки чака на другия. Това е проблемът и на българския бокс, между другото. Такива сме като манталитет, като нация. Всички си кибичат по кафетата и така. Тук всеки си знае мястото. А не като в нашата федерация - всеки говори за другия, а като се видят, са първи приятели. Работа пък никой не върши. Тук всичко е точно. Организацията е огромна, отговорностите също. И всичко си върви - минава едно, идва друго... Както трябва да бъде. Всичко е по учебник. Абсолютно по учебник.
Източник: 7 дни спорт

1 коментар: