неделя, 19 ноември 2017 г.

Легендарен музикант: Парите абсолютно купуват щастие


Мислите си, че парите не носят щастие? Помислете отново, казва фромтменът на Kiss Джийн Симънс.
В излязлата си наскоро книга 68-годишният Симънс разглежда свои лични и бизнес преживявания, за да опише важността на парите и влиянието.
Известният с директността си музикант споделя пред CNBC, че всеки, който твърди обратното, "греши много."
"Парите абсолютно купуват щастие," казва Симънс. Той дава следния пример: Представете си, че майка ви има нужда от смяна на тазобедрената става, или пък има рак и има шансове да оцелее.
"Без пари сте прецакани", казва той. "Ако излекувате майка си или дарите парите за благотворителност, или храните детето си или защитавате семейството си — само парите могат да свършат това."
Музикантът обяснява, че не подкрепя схващането, че парите са незначителни и че всичко, от което човек има нужда в живота, е любов.
"Това е лъжа," казва той, добавяйки, че парите не са "романтична идея."
"Етиопската жена в пясъците на пустинята Калахари в Африка дава на детето си всичката любов, която едно дете би могло да иска," казва той. Това обаче не е достатъчно.
"Тя няма никакви пари, нито влияние," обяснява Симънс. "Това дете ще бъде обичано и ще умре в ръцете й."
Според рок звездата парите са толкова важни, защото позволяват на човек да задоволява основните си физиологични потребности. В своята книга фронтменът на Kiss се позовава на пирамидата на потребностите, разработена от психолога Ейбрахам Маслоу.

Според Маслоу има ред, по който хората се притесняват за нещата, от които имат нужда, за да оцеляват и да процъфтяват. В дъното на пирамидата са "физиологичните потребности," които включват храна, подслон и дрехи.
По-високо в пирамидата са потребности като сигурност, любов, самочувствие и себеактуализация. Според Симънс обаче човек дори не може да започне да се изкачва по пирамидата, ако не разполага с пари, за да задоволи най-основните си потребности в нейното дъно.
Едва след като човек разполага с парите, за да си купува нещата, от които има нужда, за да оцелее, може да започне да възприема любовта, казва музикантът. "Първо парите, след това любовта," казва той, добавяйки, че "ако ще сте нещастен кучи син, по-добре да сте богат нещастен кучи син."
Симънс набляга на важността от това човек да има пари, ако иска да бъде щастлив и използва спечелилите лотарията като пример.
"Някога виждали ли сте някой, който е ударил джакпота и е спечелил 100 млн. долара? Колко тъжен ви изглежда?", пита Симънс саркастично.
"Парите са горивото на живота," казва той. "Без пари, няма да стигнете до никъде."
                                                                                                                                                  Джийн Симънс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар