сряда, 29 август 2012 г.

Роберт Кийосаки

" Проваляй се повече. Не можеш да бъдеш успешен без да се проваляш." - Роберт Кийосаки

         Това е съвет към тези, които се страхуват, а както знаем, страхът е най-големият убиец на успехи. Защото ако се страхуваш да направиш нещо и не го правиш, как е възможно да успееш. Нали помните : "Които играе печели - който не играе не печели!"- Стоичков
А аз ще ви дам един цитат от Библията : " Ако искате да спечелите, вървете на спортното игрище и бягайте, защото много ще бягат но един ще спечели, но ако искате да спечелите, вървете и бягайте."  Много е просто. Ако искаш да си успешен върви и действай. Не се страхувай че "може да изгубиш пари", не се страхувай че "може да не тръгне", не се страхувай че " вече другите са го направили", не се страхувай найвече че "няма да можеш". Ще можеш все повече с опита който натрупваш. И това е сърцевината на това послание. Най-големите уроци получаваме от грашките си, от провалиите си. Затова Кийосаки казва " проваляй се повече". Иска да каже: Учи се повече. Защото  системата проба-грешка е най-големият учител по финансова грамотност. А финансова грамотност не се преподава в училище или в университета. Тя се научава от практиката.
       В заключение ще кажа че не познавам успешен човек, който многократно да не се е провалял и губил пари . Но ако си упорит и търпелив, накрая винаги печалбата е е по-голяма от загубите. Всички ние забелязваме един човек когато успее. Виждаме крайният резултат. Но ако погледнем цялата картинка ще видим че преди да успее човекът е напредвал бавно към успехът си следвайки постижения и провали. Не се страхувайте а действайте, колкото повече провали имате, толкова повече финансова грамотност ще имате и толкова по-бързо ще се приближавате към успеха си.

Поздрави                                                                                                         Андреян Иванов

1 коментар:

  1. Здравей Андрей! Случайно попаднах на този сайт понеже търсих цитати от Роберт Кийосаки.
    Това обаче което ме грабна най-много е това което си написал като мисия и цел в твоя живот: "Моята мисия и цел е семейството ми, приятелите ми, неприятелите ми и всички хора, до които мога да се докосна да живеят по добре. Да живеят в изобилие, без да им липсва нищо. Да получат финансова свобода, за да изживеят живота си така, както искат."
    Точно това е което аз искам да направя, точно това е към което се стремя! Да бъда като за благословение за всички останали около мен!
    Първата книга относно Финанси и как да стана успешен беше на Роберт. -Бизнес школа за тези които обичат да помагат на другите.
    Поздравявам те за сайта както и за целта, мисията за твоя живот!

    Поздрави от Емануил Костадинов
    Бизнес партньор на Save Company International

    ОтговорИзтриване