понеделник, 26 май 2014 г.

10 неща, които богатите хора правят, а бедните не




Богатите хора просто се справят добре с парите или пък има нещо по-съществено от това, което спомага за техния успех? Повечето хора биха се съгласили, че изборът на определен начин на живот и ежедневни навици са също толкова ценни в преследването на богатството, както и доброто разбиране на финансовите въпроси. Има някои неща, които никога не трябва да правите, ако финансовата сигурност е една от основните ви цели. Наскоро американският автор Том Корли публикува списък с десет неща, които спомагат за забогатяването, последван от списък с 18 неща, заради които хората не могат да забогатеят. Друг автор - Дейв Рамзи, пък услужливо съкрати идеите на Корли в собствен списък от 20 точки, от който пък news.com.au са извадили 10 неща, които богатите хора правят, а бедните не. Трябва да се има предвид, че тези неща нямат нищо общо с парите. Ето ги и тях:
 1. Хранят се правилно В проучване, направено от самия Корли, той открил, че 70% от богатите хора приемат по по-малко от 300 калории от джънк фууд на ден. За сравнение 97% от бедните хора приемат по над 300 калории от джънк фууд дневно.

2. Не разкриват картите си От този тип хора ли сте, които съобщават на глас всяка мисъл, която минава през главата ви? Спрете да го правите. Това не ви прави да изглеждате смел, или готин, или визионер или каквото и да било, а вместо това ви лепва етикет опасен, потенциален предател и определено не човек, който ще получи повишение. Корли открива, че 11.6% от богатите хора казват какво мислят, в сравнение с невероятните 69% от бедните хора. 

3. Поставят си цели. Общо 80% от богатите хора са концентирани върху постигането на някаква цел, в сравнение с едва 12% от бедните хора. Вероятността богатите хора да си записват целите е четири пъти по-голяма в сравнение с бедните хора. Корли също така казва, че трябва да се прави разлика между желание и цел.

4. Поддържат форма. Знаете какво казват за здравото тяло и здравия дух. Според Корли 76% от богатите хора правят аеробни упражнения поне по четири пъти в седмицата. Едва 23% от бедните хора могат да се похвалят със същото.

 5. Организирани са. Прекалено елементарно е, за да е истина, но 81% от богатите хора имат списък с неща за вършене. Едва 19% от бедните хора имат такъв. Можете да опитате със старомодния лист хартия и химикал. Задраскването на свършените вече неща ще ви кара да се чувствате добре.

6. Четат. Цели 88% от богатите хора четат по 30 минути на ден материали, свързани с тяхното образование или кариера, докато едва 2% от бедните хора го правят. Ако искате да плувате в басейн от пари, трябва да спрете да играете Angry Birds и да вземете книга в ръка. 

7. Обаждат се на баба. Корли е открил, че 80% от богатите хора се обаждат по телефона, за да честитят рождени дни в сравнение с едва 11% от бедните хора. И докато никой не намеква, че ако се обаждате на баба си ще забогатеете, тези данни потвърждават старата поговорка: "Ако искаш нещо да бъде свършено, възложи го на зает човек".

 8. Не гледат Big Brother. На всички е ясно, че гледането на риалити предавания не е добре за мисленето ви. При всички случаи, ако го правите, участвате в нещото, което пречи най-много на всеки, който е никой да стане някой. Корли открива, че 67% от богатите хора гледат по един час или по-малко телевизия на ден, а едва 6% гледат риалити предавания. Да, едва 6% в сравнение със 78% от бедните хора. 

 9. Не залагат. Едва 23% от богатите хора играят хазарт, в сравнение с 52% от бедните.

 10. Бягат в своето собствено състезание. Вероятно няма да стигнете далече в живота, ако следвате всичко буквално. Приемайте нещата, които важат за вас, но не забравяйте, че трябва да сте малко гъвкави и да правите нещата по вашия начин.
10 неща, които богатите хора правят, а бедните не

Прочети повече на: http://profit.bg/news/10-neshta,-koito-bogatite-hora-pravyat,-a-bednite-ne/nid-116413_picid-_page-2.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар