сряда, 1 юли 2015 г.

От какво зависи успехът според Бил Гейтс, Уорън Бъфет и Стив Джобс.



Фокусът е най-важният фактор за успех според едни от най-популярните имена в бизнеса – Уорън Бъфет, Бил Гейтс и Стив Джобс.
Бъфет и Гейтс са единодушни, че съсредоточаването върху една-единствена страст или проблем води до постижения. А това означава да бъдат оставени на втори план всички останали идеи и интереси, докато целта не бъде постигната.
На практика това качество стои зад успеха на всички хора, които постигат много повече от средностатистическия човек.
Стив Джобс също е бил наясно с това. Когато се завръща в Apple през 1998 той опростява всичко и от бизнес с над 300 продукта, Apple се фокусира само върху 10.
Основателят на американската верига заведения за бързо хранене Wendy’s Дейв Томас смята същото. Когато го попитали какъв според него е ключът към успеха, той отвърнал: „Концентрирайте се върху целите си. Не се разпилявайте, като се мъчите да постигнете твърде много неща наведнъж“. 
А кои са ключовете към постигане на фокус? Да бъдеш недвусмислен, да планираш и да записваш. С помощта на ясно набелязани цели, разработен план и описан ангажимент всеки може да се справи с разфокусирането, което е най-големият враг на бизнеса, съветва консултантът Скот Маккейн.
Но фокусът сам по себе си не е достатъчен. Трябва да осъзнаеш, че е нужно време, за да бъде постигнато нещо. Както казва Бъфет, успешното инвестиране изисква време, дисциплина и търпение. Няма значение колко голям талант имаш и усилия влагаш, за някои неща просто е необходимо време.
Уверете се, че правите правилните и най-важните неща и насочете цялото си внимание към тях. Приоретизирайте задачите си и действайте последователно. За да си гарантирате бъдещ успех, фокусирайте се върху настоящия момент. Успехът е продължителна игра и ако искаме да победим, трябва да имаме търпението да я завършим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар